позитивни утвърждения за добра самооценка

Позитивни утвърждения за добра самооценка могат да помогнат на всеки значително да подобри качеството си на живот. Начинът, по който възприемаме себе си, предопределя отношението на другите към нас. Научим ли се да се обичаме, ценим и приемаме, значително повишаваме шансовете си за успех в личен и бизнес план. Всичко това е в продължение на факта, че в мислите си творим реалността си. Не можем да очакваме положително отношение, ако самите ние първи не сме си го дали. Ако не вярваме, че заслужаваме да сме здрави и щастливи, няма как да получим тези блага.

Какво се случва, когато диктуваме на подсъзнанието си позитивни утвърждения за добра самооценка? Колкото по-често му се повтарят, толкова повече ги затвърждава като истина. В резултат, постепенно започваме и на съзнателно ниво да вярваме в себе си и да се оценяваме. Това от своя страна привлича благоприятни обстоятелства за нас, при които все по-добре реализираме начинанията си.

Има правила, които е добре да се спазват, когато се формулира позитивно утвърждение, за да бъде то ефективно. Тук имате възможност да се запознаете с няколко…

Примерни позитивни утвърждения за добра самооценка

Обичам себе си. Приемам себе си. Ценя себе си. Привличам все повече блага в живота си.

Одобрявам всичко, което съм. Усъвършенствам се с всеки изминал ден. Изпълвам се с любов към себе си.

Колкото повече обич имам към себе си, толкова по-уверено вървя към успеха. Здравето ми се подобрява. Изпълвам се с благодарност.

Харесвам се и се приемам все повече и повече. Днес се обичам повече от вчера.

Всеки ден съм по-добър във всяко отношение. Обичам себе си, благодарен съм за всичко, което имам.

Кога да използваме позитивни утвърждения за добра самооценка

Позитивни утвърждения за добра самооценка е добре да използвате всеки ден. Като всички други положителни фрази, и тези се повтарят на подсъзнанието, с цел да се утвърдят там. Най-ефективни са непосредствено след събуждане или преди заспиване. Вместо да започвате или завършвате деня си с безсмислени тревоги, правете си позитивни утвърждения. Много реални ползи ще ви донесат, само трябва да проявите постоянство и дисциплина в работата си с тях.