неправилно зареждане с енергия

Неправилно зареждане с енергия е повсеместен проблем при огромна част от хората, без те сами да осъзнават това. Знанието обикновено се изчерпва дотам, че е важно да сме позитивно заредени. Оттук нататък се пренебрегва въпросът дали начините, по които попълваме енергийните си запаси, са добри за нас и за околните. Реално, енергийно зареждане ли правим или енергийни кражби? Когато се почувстваме окрилени и успокоени след среща с някого, замисляме ли се какво е неговото състояние след срещата му с нас? Поради липса на достатъчно информираност по темата, в масовия случай енергията се набавя по притеснително сгрешени начини. Най-популярните ще разгледам тук, а към всеки пример ще дам предложение с какво може да бъде заменен. Преди това, нека научим…

Какво означава неправилно зареждане с енергия?

Неправилно зареждане с енергия означава най-вече погрешен подбор на източниците, от които попълваме запасите си. В допълнение идва и несъобразяването с качеството на енергията, която приемаме в биополето си. Масово хората се зареждат с енергия от околното пространство, без да се замислят на каква информация е носител тя. Приливът на гняв например също води до енергийно покачване. то обаче ни подтиква към разрушителни действия, които често имат дългосрочни негативни последствия. Енергията е движение, на което е нужно да бъде зададена посока. Тя трябва да бъде впрегната в творчество, изграждане, създаване. Движещите сили, които стоят зад нея, следва да бъдат любов, радост, благодарност. Усетите ли, че силата, която ви е връхлетяла, ви кара да потрошите всичко по пътя си, то вие сте заредени с енергия, но тя не е добра и много скоро ще се обърне срещу вас.

Дойде моментът да се запознаем с 3 от по-често срещаните примери за неправилно зареждане с енергия.

Неправилно зареждане с енергия чрез… преяждане

Приемането на качествена, жива и полезна храна е важно за доброто ни енергийно зареждане. Често обаче, когато сме емоционално потиснати, се опитваме да възвърнем радостта си от живота, като се храним неконтролируемо. Резултатът е, че съвсем за кратко изпитваме някаква лъжлива форма на щастие от това, което за момента ни е вкусно. Скоро идват чувството на вина, че сме се натъпкали, тежест в стомаха, затруднено дишане. Попадаме в омагьосан кръг, при който вместо да получаваме енергия от храната си, влизаме в капана на изсмукващото ни преяждане.

Каква алтернатива да изберем: Качествена храна в разумни количества. Вместо да товарим организма си със сложни, засукани ястия, по-добре е да приемаме проста, жива храна. Това включва сезонни плодове и зеленчуци, ядки, семена, варива. Който обича месо и риба, си хапва и от тях, но не е нужно да ги приготвя с тежки сосове, панировки и претрупани гарнитури. Колкото по-малко се обработва една храна, толкова по-естествена и вкусна е тя. Съобразяваме и количествата, които приемаме. Спираме да ядем, когато сме утолили глада си и в същото време сме запазили чувството на лекота. Така получаваме не само временно удоволствие от храненето, а и добро зареждане.

Неправилно зареждане с енергия чрез… изтощителни тренировки

Спортът е нещо наистина прекрасно, а когато се практикува редовно, носи своите дългосрочни ползи. Също като храната обаче, когато се “преяде” с него, вместо да ни зарежда, ни изтощава енергийно. Ако сме професионални спортисти, свикнали на сериозно физическо натоварване часове наред, продължителните тренировки няма да са проблем за нас. Спортуваме ли само за да поддържаме форма и здраве, е безсмислено да отделяме по два-три часа във фитнес залата. Идеята на редовното спортуване е да ни развива и усъвършенства, а не да ни кара да се чувстваме като пребити. Усетим ли последното, това означава, че сме претърпели значителни енергийни загуби.

Каква алтернатива да изберем: Кратки, ефективни тренировки. Оптималната продължителност е в рамките на 20-30 минути, по време на които се работи едновременно с различни мускулни групи. Балансирано се натоварват горна и долна част на тялото, изправя се стойката. Развиват се силата, издържливостта и гъвкавостта ни. Ставаме по-дисциплинирани и организирани, научаваме се как да управляваме времето си, съответно и енергията си.

Неправилно зареждане с енергия чрез… енергийни кражби

Случвало ли ви се е да излеете тревогите и скърбите си пред някого и след това да се почувствате освежени и окрилени? Изслушали са ви, проявили са форма на съчувствие, подали са рамо, на което да поплачете. След среща с такива хора си казвате, че ви зареждат с енергия.Това ви кара постоянно да търсите компанията им. Сега се пренесете мислено от другата страна. Вече вие сте в ролята на попиващия нечие непрестанно, изтощително оплакване, мрънкане, недоволство. Ако вече сте я играли, сте запознати, че резултатът е раздразнение, умора, главоболие. И в двата случая говорим категорично за енергийна кражба, съзнателна или не, която няма абсолютно нищо общо с енергийно зареждане.

Каква алтернатива да изберем: Всички имаме проблеми. Характерно за всеки проблем е, че той идва на този свят заедно с решението си. Следващия път, когато се обадите или видите с приятел, не си изливайте емоционалата и информационна помия върху него. Истинско приятелство, между хора, които взаимно си крадат енергията, не може да съществува. За подобни взаимоотношения си има различно понятие и то се нарича енергиен паразитизъм и вампиризъм.

Доникъде няма да стигнете, ако се втренчите единствено в наличието на проблема и циклите на едно място с безсмислено, паническо бездействие. Нито пък ако постоянно се натоварвате един друг с непрекъснати оплаквания от това колко е жесток и несправедлив животът. Престанете да се правите на жертви! Вместо това се съсредоточете върху търсенето и прилагането на адекватни решения. Откривайте начини и пътища към успеха, а не причини и оправдания да не опитвате да се промените към добро. Прилагайте реални, развиващи ви позитивно действия. И помнете – енергията е движение, тя не търпи застой.