дългосрочни ползи от редовното трениране

Когато направим спорта неделима част от живота си, е въпрос на време и практика, да се убедим, че има дългосрочни ползи от редовното трениране. В началото ни води стремежът към по-красиво и стегнато тяло. По възможност, със светкавична доставка на видими резултати и ясно изразени коремни плочки след около десетина коремни преси. Впоследствие разбираме, че естетическият резултат от тренировките е приятният бонус, зад който се крият още неподозирани позитиви, с част от които ще се запознаем в тази статия. Да започваме!

1 Подобряваме метаболизма си

Една от добре познатите дългосрочни ползи от редовното трениране е подобреният метаболизъм. Усвояването на храната вече се случва с по-здравословна скорост, постепенно се разделяме с евентуални стомашни проблеми. Това от своя страна подпомага навременното извеждане на токсини от тялото. Чувстваме се свежи и заредени.

2 Изправяме стойката си

Най-добрата и ефективна тренировка е тази, при която се работи балансирано за цялото тяло. Последното трябва да се възприема като хармонично действащ общ механизъм. Равномерно натоварваме различните мускулни групи, долна и горна част, а тренираме ли корем, е удачно да правим упражнения и за гръб. Идва момент, в който така организираните тренировки ни добавят още една към неочакваните досега дългосрочни ползи от редовното трениране. Стойката ни се изправя и най-после си проличава колко всъщност сме високи.

3 Изпълняваме с безупречна дисциплина ежедневните си задачи

Списъкът със задачи за деня може да откаже всеки дори от елементарно упражнение, каквото е ставането от леглото сутрин. Започнем ли да тренираме редовно обаче се оказва, че и всичко останало, планирано за съответния ден, отмятаме много по-бързо и успешно отпреди. Разбираме, че сме станали по-дисциплинирани и експедитивни.

4 Постигаме висока ефективност при работа с цели

В продължение на повишената ефективност при изпълнението на ежедневни задачи, още дългосрочни ползи от редовното трениране са свързани с успешното реализиране на изискващи повече време цели. Това е напълно логично, като се има предвид, че всяка голяма цел е съвкупност от по-малки, които пък са включени към рутинните ни ежедневни задачи.

5 Изграждаме дългосрочни позитивни навици

Организирали сме времето си така, че между 3 и 5 пъти седмично, в удобно за нас време, отделяме средно по 20-30 минути, за да тренираме. Може и повече, зависи от ангажиментите, желанията и целите ни. Правим ли го поне един месец и продължим ли тенденцията, вече сме изградили един позитивен навик. След първия лесно ще придобием нови.

6 Развиваме търпението си

За каквото и да става дума, искаме да постигнем успех тук и веднага. Появи ли се първият знак за нужда от влизане в рутина, ни става скучно и досадно и сме готови да се откажем. Дългосрочни ползи от редовното трениране получаваме и когато осъзнаем, че ни е нужно време, за да постигнем перфектно изпълнение на дадено упражнение. Развили сме търпението си.

7 Възпитаваме обич към себе си

Когато посвещаваме част от деня на редовната си тренировка, това е позитивно отношение към нас самите. Разбираме, че спортуваме, защото искаме да бъдем здрави и сами да поемем отговорността за това. Възпитаваме обич към себе си, осъзнато търсим и намираме начини да се чувстваме все по-добре. И така… Кога планираш да започнеш твоите редовни тренировки? 🙂