всеки ден с позитивни утвърждения

Наблюдавали ли сте се с какви мисли се будите сутрин? Обикновено се въртят около това как не ни се става и колко много работа имаме днес. Задължително се добавят тревоги покрай текущите задачи и съмнения ще успеем ли изобщо някога да ги отметнем. И аз не правих изключение от тази всеобща тенденция. Ситуацията осезателно се промени, когато възпитах в себе си навика непосредствено след събуждане да си казвам наум серия от положителни сутрешни утвърждения. Резултатите от споменатото в живота ми нововъведение ще споделя в следващите редове. Вие също може да добавите своите към тези 7 причини да стартираме всеки ден с позитивни утвърждения.

Радваме се на ведро настроение от сутринта

Когато се научим да започваме всеки ден с позитивни утвърждения, си гарантираме ведро настроение още от сутринта. Това разбира се няма как да се усети от първия опит. В началото даже упражнението ще е механично, без да осъзнаваме смисъла му. С течение на времето виждаме как тревожните емоции избледняват, заменени от такива, които ни правят по-щастливи и работоспособни. Приятни сме и за себе си и за околните.

Посрещаме всяка задача с готовност за действие

Колкото и да превъртаме мислено задачите си за деня, ако само ще се притесняваме от бройката им, те ще си останат нерешени. Оттам ще расте не само обемът им, а и раздразнителността ни, че сме затрупани с работа. Вместо това един бърз сутрешен план за деня, с положителна нагласа как всяка от точките в него изпълняваме с радост и лекота, ще ни доближи до целта. Ефективността ни се повишава. Лесно можем да го постигнем с начало на всеки ден с позитивни утвърждения. Естествено, всяка позитивно утвърждаваща мисъл трябва да е придружена с реални физически действия.

Прочети още: Ефект от позитивно мислене: Кога е възможен?

Подобряваме социалния си живот

Прекрасно е да общуваме с хора, които сякаш са глътнали цял взвод буреносни облаци. Компанията им е толкова зареждаща и обогатяваща. Не можем да се начудим откъде ни се изсипват на главите толкова вдъхновение и оптимизъм. Не сте съгласни? Като не сте, направете възможното да замените мрачното време във вас със слънчево. Бъдете човека, с когото ще ви е приятно да общувате. Щом се научите да започвате всеки ден с позитивни утвърждения, ще усетите разликата, ще я усетят и тези около вас. Ставате търсена компания, подобрявате социалния си живот.

Привличаме повече бизнес възможности

Подобреният социален живот несъмнено дава отражение и на партньорствата в бизнеса. На всекиго му се работи със симпатични, излъчващи позитивизъм хора, особено ако последният е подкрепен с ясно показани умения да се мисли и действа по същество. При хора, стартиращи всеки ден с позитивни утвърждения, добрите идеи идват по-лесно. Това ги прави привлекателни за сътрудничество.

Възпитаваме в себе си постоянство и дисциплина

Две неща, които винаги помагат да реализираме плановете си, от което следва и да сме доволни от живота, са постоянство и дисциплина. Да се будите сутрин и да започвате всеки ден с позитивни утвърждения изисква и от двете, дори и да ви се струва, че е елементарно просто да си повтаряте някакви фрази редовно.

Поддържаме високи нива на позитивна енергия

Ако позитивните утвърждения са подходящия стартов мисловен капитал, за да изпълняваме плановете си, то позитивната енергия е нужното гориво за реални физически действия. Тук можете да прочетете как и откъде да се зареждаме с положителна енергия.

Съумяваме да поддържаме оптимално здраве

Оптималното здравословно състояние зависи от различни и допълващи се фактори. Сред тях е нагласата, с която възприемаме живота. Когато търсим позитивното в ежедневието си още с първите слънчеви лъчи или с първите ноти на сутрешната аларма, ако предпочитате, това стимулира процеси в организма, които го правят по-устойчив. Подобряваме имунната си защита, съхраняваме здравето си.

Причината за всичко изброено дотук се крие в принципа подобното привлича подобно. Когато диктуваме всяка сутрин на подсъзнанието си положителни утвърждения, то ни осигурява благоприятна среда за привличане на позитивна реалност. С други думи, каквото е в ума ни, това е и в ръцете ни.