искрена благодарност

Една от поредните ползи от правото ни на свободен избор е съзнателното решение да възпитаме в себе си искрена благодарност. Поводи за такава има много. Достатъчно е да си изградим навик да ги забелязваме, да се съсредоточаваме върху хубавите неща в живота си. Направим ли го, ще видим как същите стават все повече и се увеличават богатствата, които привличаме. Една малка част от тях са представени в тази статия. Останалите можете да откриете сами за себе си, ако още в този момент си обещаете да носите в сърцата си искрена благодарност.

Богатството на здравето

Изобщо няма да се опитвам да ви убеждавам, че здравето е сред най-големите богатства които имаме. Вече си го знаете, особено ако ви се е налагало да се разделяте с него в определени периоди. Наред с вниманието към храната, която ядем, редовния спорт и добрите мисли, още един пряк път до отличното здраве е да проявяваме искрена благодарност за него, докато е още с нас. Да ценим здравето си, когато го имаме, означава да създадем гостоприемна среда за него в живота си.

Богатството на реализираните цели и мечти

Всъщност спокойно можем да приемем, че мечта и цел са двата етапа на едно и също нещо. Най-ефективният начин да се реализира една мечта е като същата се трансформира в цел. Последната пък се раздробява на по-краткосрочни цели, от които всяка постигната е един малък успех. А всеки малък успех, посрещнат с искрена благодарност, води след себе си големите успехи и осъществени велики цели.

Богатството на любовта

Хората, които умеят да бъдат искрено благодарни, откриват много по-лесно любовта в различните й измерения. Усещат богатството на това да обичат и да бъдат обичани, радват се на пълноценни отношения с родители, партньор, деца, приятели, колеги. Общуват с лекота, откриват начини да представят по най-запленяващ начин идеите си. Превръщат се в предпочитана компания, заради светлината, която носят в себе си.

Богатството на парите

Богатството, в най-буквалния му смисъл, какъвто са парите, също е сред тези, които идват с една искрена благодарност. Парите са чиста енергия, която може да ни донесе много добро в ежедневието ни, стига това да е ролята, която сме решили да им дадем. Колкото по-благодарни сме, че ги имаме, без значение от сумата им, толкова повече се умножават.

Богатството на мъдростта

Мъдростта носи повече богатство отколкото печал, независимо че второто толкова упорито й се приписва. Тя също се натрупва с искрена благодарност към всичко, което имаме в живота си. Благодарните хора са мъдри хора. Познават формулата на щастието, която е пряко свързана с научения урок, че в основата на всяко богатство е благодарността.

А вие за какво благодарите днес?