богати с малко пари

Богатството най-често се свързва с притежаването на пари. Колкото може повече пари, с които имаме достъп до всевъзможни луксозни блага. Така всеки знае. Номерът е да се научим да бъдем богати с малко пари. Поне на първо време, докато станем милионери. Защото почти винаги, когато тръгнем по пътя на голямото забогатяване, има първоначален период на безпаричие. И въпреки че това са месеци, понякога години, в които финансите ни са оскъдни, пак можем да бъдем богати. Как да стане това предстои да разберем сега.

Огледайте са за допълнителни източници на доход

Предприели сте смелата крачка да напуснете работата си със сигурната заплата. Вече не работите, за да забогатява някой друг, а влагате енергията си в личен проект. В началото ви е трудно, доходите от свободната ви професия едва ви стигат за месеца. Все пак сте направили верен ход, защото няма как да забогатеете, докато слугувате на чужда цел. А кой ви е казал, че свободната ви професия трябва да е единствен източник на пари? Огледайте се за още!

  • Вещи у дома. Кои вещи у дома можете да продадете? Да, те са временно решение и годните за продажба предмети не никнат като гъби в дома ви. Понякога обаче могат да спасят положението в точния момент.
  • Странични проекти. Преценете можете ли да се ангажирате с допълнителни, единични проекти. Освен че получавате доходи от тях, си осигурявате почивка от основните си задължения. Това е важно за ефективността.

Наистина ли имам нужда от това?

За да бъдете богати, е хубаво да се държите като богати. Иначе казано, да сте щедри към себе си и другите. Това по никакъв начин не противоречи на необходимостта понякога да се питате наистина ли имате нужда от дадена нова придобивка. Налага ли се да си купите десети чифт червени обувки? Толкова ли ви е важно точно сега да имате последен модел смартфон? Помислете от какво можете да спестите, за да освободите пари за влагане в нещо по-конструктивно.

Заложете на самообучение

Много ви моля, пропуснете горния съвет, ако ще се самообучавате за мозъчен хирург! Искате ли да научите език обаче, спокойно можете да постигнете сравнително добро ниво и сами. Личен опит, така научих италиански на ниво B2. По-нататък, когато сте с повече средства, винаги можете да усъвършенствате знанията си с учител.

Базови умения по изграждане на сайтове и онлайн маркетинг също можете да придобиете със самообучение. Важното е да не спъвате работата по проекта си само защото ви липсват първоначални знания. Интернет дава необятни възможности във всякакви области. При това, напълно безплатни, без от това да страда качеството. Освен вече споменатите, можете да се научите да готвите, шиете, декорирате и какво ли още не.  Всичко ще постигнете с повече постоянство.

Богатството има различни измерения

Парите са важен, но далеч не единствен символ на богатството. Винаги помнете, че можете да бъдете богати също на здраве, любов, приятели, успех, радост. Да, последните не плащат сметките ви, но без тях всичките ви платени сметки и материални придобивки се обезсмислят. Търсете баланса, бъдете благодарни за всичко, което имате тук и сега и винаги ще бъдете богати. Дори и парите ви в момента да са малко.