качествена напитка с алое вера

Източник

Да се открие качествена напитка с алое вера може да изглежда сериозно предизвикателство на фона на огромното разнообразие на пазара. Вече във всеки магазин, бил той специализиран за здравословни храни или обикновен супермаркет, ще откриете бутилки с течност, чиито етикети обявяват съдържание на ценния еликсир. Ако идеята ви е просто да си вземете някакво сокче, е все едно какво ще си купите. Държите ли обаче да се възползвате максимално от полезните свойства на алое вера, е важно да съобразите някои аспекти при избора си. По-конкретно това са:

Алое вера обича сух и горещ климат

Растението алое барбадензис милър, изветно на широката публика като алое вера, вирее най-добре при сух и горещ климат. Когато се опитвате да се ориентирате сред множеството компании, предлагащи напитки с алое, предпочетете тези, чиито плантации са на подходящи географски ширини. Такива са например САЩ, Карибите, Доминиканската република. Бихте ли си взели краставици от Сахара, при положение, че ако изобщо се родят там, ще имат съмнителни качества? По същата логика не си струва да инвестирате в алое за пиене от място, което не предлага добри условия за отглеждането му.

Качествена напитка с алое вера се прави от 100 % стабилизиран гел от алое

За да бъде напитката с алое вера качествена, това изключва всякакви замразени суровини. Идеята е, още при извличането му от листата, гелът от алое да се стабилизира. По този начин се запазват в максимална степен полезните му качества. Стабилизирането изключва варене и пастьоризиране, тъй като при тях температурата е твърде висока и се унижожават съществени микроелементи. Вместо това търсете напитки с алое вера от компании, които прилагат…

Хладна преработка за качествена напитка с алое вера

При хладната преработка на гела от алое вера, се използват температури, които са по-ниски от тези при пастьоризиране. Това гарантира запазване на полезните вещества в алое във вида, в който те се намират в момента на откъсване на листото от растението.

Качествена напитка с алое вера е тази с пулпа

Огромната част от полезните вещества, заради които си струва да пиете гел от алое вера, се съдържат в пулпата му. Последната трябва да бъде запазена в естествения си вид, без да се смила заедно с останалата течност. Хомогенизираните, гладки субстанции с текстура на шамоан са далеч от идеята за запазило полезността си алое. Все пак, бъдете нащрек, защото пулпата може да бъде имитирана. Затова…

Внимавайте в етикета!

Каквато и храна или напитка да си купувате, винаги внимавайте в етикета. Конкретно за сигурността, че си вземате качествена напитка с алое вера, съставката “100 % стабилизиран гел от алое вера” трябва да е упомената на първо място. Оттам нататък стабилизиращите съставки е важно да са максимално натурални.