позитивните утвърждения работят

Неведнъж сте си задавали въпроса кога позитивните утвърждения работят, ако сте от решилите се да опитат ефективността им. Защото, да си го кажем право, изпитания на волята и търпението не липсват. Уж правите всичко както трябва, а резултатите или не идват или сериозно се разминават с очакванията ви.

Дали ви звучи познато това: Всеки ден утвърждавате позитивни мисли и фрази, а вместо нещата да се подобряват, проблемите ви се задълбочават. Няма ги големите пари, за които упорито си повтаряте, че привличате с лекота. Липсват и мечтаните принц/принцеса, които да ви накарат да повярвате в голямата любов. Превръщате се в колекционери на настинки, пък и тоя плексит пак се обажда. Започвате да се чудите дали изобщо и кога работят позитивните утвърждения. Нали редовно си ги казвате, къде тогава е пречката да се осъществят? Продължете да четете и всичко ще ви стане ясно.

Позитивните утвърждения работят, когато знаете какво искате

Преди да сте в състояне да утвърдите позитивно каквото и да било, е препоръчително хубаво да си изясните онова, което искате. Важно е да сте сигурни, че това са вашите желания, а не присвоени чужди такива. Колкото по-точно определите това, което искате да постигнете, получите, толкова по-ефективно ще работят позитивните утвърждения за вас.

Позитивните утвърждения работят, когато са правилно формулирани

Има няколко прости правила, които е добре да се следват, когато формулирате позитивно утвърждение. Съобразявате ли се с тях, позитивните утвърждения работят безотказно. Имайте предвид, че може и да не се случат в сроковете, които вие сте задали. Приемете, че нито е възможно, нито нужно да контролирате абсолютно всичко в света, било то и касаещо конкретно вашия живот.

Позитивните утвърждения работят, когато подсъзнанието поеме управлението

През по-голямата част от времето, когато сме будни, мислим и действаме на съзнателно ниво. Разчитаме предимно на лявата половина на мозъка си, която подчинява всичко на логиката. Под “логика” да се разбира “ограничена човешка логика”, често наричана за кратко “рационалност”. Има едно състояние на работа на мозъка обаче, когато онзи, рационалният, си взема почивка, и дава път на мечтателя, за когото всичко е възможно. Това е времето малко след като се събудите и преди да заспите. Постига се и при медитация. Точно тогава можете да си общувате с подсъзнанието най-ефективно и да му диктувате позитивни утвърждения. То ще ги приеме, почти без да спори с вас. Защо “почти”, ще разберете след малко.

Позитивните утвърждения работят, когато сте изчистили негативните програми

Подсъзнанието записва всичко видяно, чуто, усетено, от момента на раждането ви досега. Представете си го като компютър с база данни. Въпросните данни се оформят в програми – позитивни и негативни. Позитивните програми ви помагат да се развивате, да творите. Негативните, обратно, ви ограничават и блокират. Да предположим, че утвърждавате как привличате много пари. В същото време имате силна програма за бедност. Попаднала е в подсъзнанието след като дълго и натрапчиво са ви повтаряли от всевъзможни места как пари няма, как народът е беден и т.н.

Дълбоко във вас е вкоренено вярването, че нямате и не можете да имате нищо общо с парите. В момента, в който се опитате да промените отношението си към фиансовата обезпеченост, започват съпротиви, които несъзнателно сами си създавате. Тъй като бедността и богатството са двата полюса на едно и също нещо, няма как едновременно да съжителстват в подсъзнанието ви. Необходимо е да изтриете програмата за бедност и едва тогава започват да работят позитивните утвърждения за привличане на богатства.

Как става изтриването, не само на тази, но и на много други негативни програми, можете да разберете с помощта на технология, работеща на принципа “подобното привлича подобно”. Пишете ми, за да разберете как можете да научите повече за въпросната технология напълно безплатно.