първа тренировка

Ако досега не сте тренирали нищо, може и да не знаете, че съществува предизвикателството на всяка нова първа тренировка. Напълно начинаещите ще го усетят под формата на необходимост да се вземат най-накрая в ръце и да стартират спортните си занимания. Случва ли ви се обаче да започвате тренировки, да ги спирате за продължителни периоди, и пак да се връщате към тях, тогава сте наясно с психологическия момент, съпътстващ всяко ново начало. Ето как да се справите с него, без да му позволявате да осуетява мотивацията ви за спорт:

Зарежете самообвиненията и започнете своята първа тренировка!

Имало е време, в което редовно сте тренирали и сте постигнали чудесна форма. После нещо се е случило, зарязали сте спорта и месеци наред сте водили заседнал живот. И да се обвинявате за последното, няма да промените обстоятелствата, само си губите времето. Ако все пак много ви влече да размахвате укорително пръст към себе си, отделете си 5 минути за тази дейност и след това се залавяйте за работа! Тяло с мърморния от типа “ау, как можах така да се запусна” не се стяга, хващайте гирите! 🙂

Приемете, че всяко нова първа тренировка може да ви затрудни

Преди може да сте изпълнявали сложни упражнения с лекота, сега обаче започвате наново. Възможно е, а и нормално, с подновяване на тренировките, да не сте в толкова добра форма, в каквато сте били няколко месеца назад например. Приемете го с благодарност за напредъка, който ви предстои и със знанието, че е нужно търпение. Щом поне веднъж сте се справили, ще успеете и сега.

Нека тази първа тренировка бъде начало на нов начин на живот!

За да не изпадате периодично в ситуацията да посрещате предизвикателството на всяка нова първа тренировка, нека тази бъде началото на нов живот. Приемете тренировките като награда, като знак за това, че се обичате и цените. Ще се убедите как редовният спорт повлиява благоприятно всяка сфера в живота ви. Дисциплината, която проявявате при изпълнение на упражненията, неусетно започвате да прилагате и в останалите си ежедневни задачи. Действате стегнато и енергично, с каквото и да се захванете, и така успехът е все по-близо.