позитивни утвърждения за здраве

Можете да видите позитивни утвърждения за здраве в литературата, посветена на позитивното мислене, както и на много места в интернет. Добър пример в това отношение е Луиз Хей. След дългогодишни изледвания и лични наблюдения тя систематизира в таблица различни симптоми, както и моделите на поведение и мислене, довели до тях. “Рецептите”, които предписва, за да се възстанови нормалното функциониране на съотвентния орган или система в тялото, са доказали ефективността си позитивни утвърждения. Същата таблица е по-известна на книжния пазар в България със заглавието “Излекувай тялото си”.

Джоузеф Мърфи, който ни показа, че способностите на подсъзнанието ни са безгранични, също има какво да каже за здравето. Потърсете и неговите книги, твърде възможно е да откриете своята формула сред тях. А когато вече знаете как да формулирате позитивно утвърждение, можете да опитате сами. Тук ви даваме:

Няколко примерни позитивни утвърждения за здраве

Днес се събудих в по-добро здраве от вчера.
Утре се будя с по-добро здраве от днес.
Благодаря!

Всяка моя клетка с всеки изминал ден
се радва на все по-добро здраве.

Изпитвам любов и благодарност към себе си,
приемам здравето в моя живот.

Имам спокойствието, че всеки мой ден е изпълнен
със здраве и радост. Благодаря!

Всеки ден отпивам глътка здраве. Чувствам се все по-добре.

Кога да използваме позитивни утвърждения за здраве?

Позитивни утвърждения за здраве можете да използвате винаги, дори когато физически, емоционално, ментално се чувствате прекрасно. Не е нужна да чакате нещо да ви заболи, за да благодарите за здравето си. Приемете ли го за даденост, уроците няма да закъснеят.

Ако все пак, по някаква причина, сте изгубили баланса, и вследствие се е проявил някакъв симптом, припомненете си на първо място да извикате позитивна мисъл как всичко се подрежда по най-добрия начин и вече сте здрави. Болестта, каквато и да е тя, не е дошла, за да ви тормози. Тя е ваш урок, приятелско напомяне, че нещо трябва да ремонтирате в мисленето, в поведението си. Стигнете ли до момента, в който първата ви реакция е да посегнете към рафта с позитивни утвърждения, вместо към чекмеджето с лесните хапчета, сте все по-близо до свободата и здравето си.