правилен избор ли е вегетарианството

Решили сте да спрете консумацията на месо и се чудите правилен избор ли е вегетарианството. Когато се касае за вашите организъм и живот, единствено вие можете да отговорите на такъв въпрос. Имайте предвид, че не би било разумно или ефективно, в какъвто и да било аспект, да станете вегетарианци само защото сте чули, че така е модерно. Както и ако единствената ви цел е да сте по-слаби и стройни. Безмесно ядене не означава автоматично диетично такова. В същото време, ако все още изпитвате твърде голям глад за месо, вероятно сега не е моментът да се отказвате от него. Вегетарианството е правилен избор, ако са налице определени обстоятелства, някои от които посочваме сега:

Правилен избор ли е вегетарианството? Да, ако не обичате месо.

Може да изглежда тривиално, но една от логичните, макар и първични, причини да станете вегетарианци, е, че не обичате месо. Няма смисъл да ядете каквото и да било насилствено. Храна, приемана с неприязън, не се усвоява добре от организма. Бъдете спокойни, мит е, че месото е единствен източник на витамин B12, протеини и т.н. Има предостатъчно алтернативни източници, откъдето да си ги набавите.

Правилен избор ли е вегетарианството? Да, ако сте готови за него.

Да сте готови за вегетарианството, означава да осъзнавате с какво се захващате. Настройте се да се образовате непрекъснато за разнообразието от храни, които вегетарианската кухня предлага. Тук не става дума само за това да се изненадвате кулинарно всеки ден. Ако искате вегетарианското ви хранене да бъде здравословно, е добре да се стремите към балансиране на различните групи храни. Проучете откъде и как можете да си набавяте протеини, въглехидрати и мазнини в необходимите ви количества. Същото се отнася за витамините и минералите.

Правилен избор ли е вегетарианството? Да, ако прочистите и мислите си.

Избирайки вегетарианството за свой хранителен режим, до известна степен прочиствате организма си. За да имате още по-добър ефект, към това прибавете и прочистване на мислите си. Колкото и да ви се иска, няма да станете благи и добри само заради доброволния си отказ от пържолите. Стремете се към позитивно мислене, включете и позитивни утвърждения. Така имате по-голям шанс за духовно израстване – не разчитайте само на вегетарианството в това отношение.

Правилен избор ли е вегетарианството? Да, ако уважавате избора и на другите.

Решението ви да преминете на вегетарианска храна, не ви прави герои. Не очаквайте аплодисменти. Не натрапвайте избора си на другите. Когато непрекъснато говорите с назидателен тон какво трябва или не да се яде, не сте полезни, а досадни. Всеки извървява пътя си и открива истините си в своето си време, с личното си темпо. Уважавайте правото на свободен избор на всекиго, за да получите същото в отговор.