витамини и минерали

Източник: www.washington.edu

Задавали ли сте си въпроса, измежду витамини и минерали, кои е по-важно да се приемат за оптимално физическо здраве? Всъщност място за състезание между тези микроелементи няма. Витамините и минералите въздействат най-ефективно, когато работят в тандем. Точно заради това ползата от тях е най-голяма, когато ги осигуряваме на организма си заедно, по едно и също време. Формули, които включват набавяне първо на витамини, а примерно следващия месец – на минерали, са не само излишни, а и безполезни.

Защо да приемаме витамини и минерали едновременно?

Идеята на това да даваме на организма си подобряващи здравето му елементи, е същите да могат реално да изпълнят предназначението си. Витамини и минерали взаимно си съдействат за пълноценното им усвояване, заради което приемът на едните и другите поотделно се обезсмисля. А и трудно ще откриете витамини и минерали да съществуват независимо едни от други в чист вид в природата. За сметка на това има хранителни добавки, които предлагат миксове само от витамини или само от минерали, наред с комбинираните. И това е вариант, стига да си ги вземете по едно и също време и да сте уверени, че са…

Качествени добавки с витамини и минерали

Качествени добавки с витамини и минерали са натуралните, направени на основата на екстракти от зеленчуци, плодове, билки. При изработката им са използвани технологии, максимално запазващи полезните им свойства. Възможно е цената на изкуствените, синтетични добавки да е по-ниска и така лесно да се заблудим, че икономисваме. Вярно е, спестили сме пари, но наред с тях сме спестили витамини и минерали. Защото евтините синтетични добавки предлагат полезни микроелементи само върху етикетите си, без на практика тялото да може да ги усвои.

Естествен начин за набавяне на витамини и минерали

Качествени, натурални добавки с витамини и минерали съществуват и това само по себе си е добра новина. Остава въпросът можем ли все пак по още по-естествен път да си набавим така необходимите ни полезни микроелементи. Вероятно всеки се досеща, че това е постижимо чрез пресните плодове, зеленчуци, също и чрез ядките, билките.

Тук е моментът да уточним, че пресни плодове и зеленчуци означава прясно откъснати, а не прясно освободени преди месец от митницата. Изборът на торове и препарати, с които се третират почвата и посевите, също е от ключово значение. Накратко, единственият шанс да сме сигурни, че консумираме пресни плодове и зеленчуци е да си ги отглеждаме сами.

Усвояваме ли приетите витамини и минерали?

Ако сме се научили да слушаме тялото си, лесно ще си отговорим на въпроса усвояваме ли приетите витамини и минерали. Повече идеи за признаци, по които да познаем, че приемът е ефективен, можете да видите тук.