заредени с позитивна енергия

Доброто здраве, мотивацията, радостното настрооение се свързват с повишен жизнен тонус. Това донякъде отговаря на въпроса защо е важно да сме заредени с позитивна енергия. Когато сте изправени пред изпълнението на солиден списък със задачи за деня, е от съществено значение в какво състояние на духа стартирате. Готови ли сте да се справите с всички предвидими и неочаквани предизвикателства или дори само мисълта за тях ви плаши? Приемате ли лично всяка реакция, адресирана към вас? Какво общо има последното със зареждане с позитивна енергия ли? Предстои да разберем.

Заредени с позитивна енергия = подобрено здраве

Една от основните причини да е важно да сме заредени с позитивна енергия, е свързана със здравето. Колкото повече енергия обединяваме с позитивни мисли, толкова по-силни са енергийната и имунната ни защити. Това автоматично означава подобрено здраве. Причината е, че съпротивителните ни сили са много по-големи и устояваме на атаките, които биха довели до евентуални здравословни проблеми.

Заредени с позитивна енергия = повече реализирани цели

Каквито и цели да си поставяте, за осъществяването им е необходимо да сте добре заредени с позитивна енергия. Това ви прави мотивирани и ефективни. Съкращава времето от намерението да се направи нещо до фактическото действие. Дългата понякога поредица от стъпки, които трябва да се извървят, за да реализирате плановете си, изминавате с лекота. Трудностите, вместо с досада и страх, ви изпълват с дългосрочен ентусиазъм. Приемате ги достойно и вървите напред. Списъкът ви с постигнати цели расте.

Заредени с позитивна енергия = повишена себеоценка

Вървите си по пътя и случаен минувач ви поглежда накриво. Продавачката в магазина е нелюбезна, шефът ви повишава тон, колежката не одобрява новите ви обувки. Засягате се, приемате всичко това лично. Сигурни сте, че на всички тези хора единственото им желание е да ви обидят. В грешка сте. Никой не може да ви обиди. Вие сами сте избрали на кое и кого как да реагирате. Ако ви харесва да се обиждате, това си е ваше право и си носите отговорността от решението да се възползвате от него.

Твърде голямото вкопчване във важността какво си мислят другите за вас, е реакция на егото. Наред с това е и знак, че се принизявате в собствените си очи. Зареждате ли се редовно с позитивна енергия, ще имате повишена себеоценка. Много по-лесно ще осъзнавате, че отношението на другите хора към вас, реално е отношението им към тях самите. И когато следващият случаен минувач ви погледне накриво, вече сте наясно, че това е защото не одобрява себе си и очаква същото отрицателно мнение от останалите. А вие какво отношение желаете да получите? Дайте го първо сами на себе си.

Заредени с позитивна енергия = приветливи и усмихнати

На всекиго е приятна компанията на приветливи и усмихнати хора. Обединяващото при тях е, че са добре заредени с позитивна енергия. Обичат и ценят себе си, с лекота приемат и отдават любов и на другите. Привличат като магнит доброто в живота си и радостното настроение е тяхна постоянна отличителна черта. Единственият начин да бъдете като тях е просто да го решите. Всичко зависи от вас.